close
loading

facebook twiter youtube

Masz pytania ? Chętnie na nie odpowiemy 

TELEFON: +48 536-222-888

Obowiązek informacyjny wynikający z artykułu 13 RODO

Twoje dane w Clean Store Poland sp. z o.o.

 

Szanowny Kliencie,
zmieniło się prawo – od 25 kwietnia 2018 roku obowiązuje RODO1, które ujednolica zasady przetwarzania danych osobowych na terenie Unii Europejskiej. Z tego względu chcemy poinformować Cię, że:

  1. Administratorem Twoich danych osobowych ujawnionych w związku z korzystaniem z naszych usług jest firma Clean Store Poland sp. z o.o.., prowadząca działalność gospodarczą pod nazwą handlową Clean Store Poland, na podstawie wpisu do CEIDG, nr NIP 522-315-00-93, nr REGON 382554580, ze stałym miejscem wykonywania działalności gospodarczej w Warszawie, kod pocztowy 02-409, ul. Obywatelska 7/253, adres e- mail: biuro@cleanstore.pl, zwana dalej Clean Store Poland.
  2. Twoje dane:
    a) są przechowywane zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych, a zwłaszcza ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U z 2018 r., poz. 1000).
    b) jeżeli zechcesz zawrzeć z nami umowę, Twoje dane będą przetwarzane w tym celu, włączając obsługę dostarczania usług czy płatności (podstawa prawna- wykonanie umowy);
    c) po wykonaniu umowy możemy przetwarzać Twoje dane w celu ewentualnej obsługi reklamacji i innych roszczeń (podstawa prawna- nasz prawnie uzasadniony interes);
    d) mogą być przetwarzane w związku z koniecznością wystawiania i przechowywania faktur i innych dokumentów księgowych (podstawa prawna- wypełnienie ciążących na nas obowiązków prawnych).
  3. Jeżeli przetwarzamy Twoje dane na podstawie zgody to Twoje dane będą przetwarzane do czasu cofnięcia zgody, zaś w pozostałych przypadkach – tylko do czasu niezbędnego do osiągnięcia celów, dla których zostały zebrane.
  4. Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do świadczenia naszych usług w tym:
    a) umożliwienia świadczenia usług drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania z funkcjonalności strony http://cleanstorepoland.pl/ (zwaną dalej „Stroną”)
    b) zakładania i zarządzania Państwa kontem oraz zapewnienia obsługi Państwa konta, transakcji i rozwiązywania problemów technicznych;
    c) obsługi reklamacji w przypadku, gdy złożą Państwo taką reklamację;
    d) obsługi zgłoszeń, które do Nas Państwo kierują (np. przez formularz kontaktowy);
    e) kontaktowania się z Państwem, w tych celach związanych ze świadczeniem usług.
    f) Dodatkowo, przepisy prawa wymagają od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych.
  5. Przetwarzamy również Twoje dane osobowe w celach wskazanych poniżej, na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora, którym jest:
    a) monitorowanie Państwa aktywności obejmującej np. wyszukiwanie słów kluczowych oraz zarządzanie Państwa aktywnością na Stronie/Sklepie
    b) dopasowanie reklam zgodnie z uprzednio przeglądanymi przez treściami, dostosowywania kategorii ofert lub poszczególnych ofert w ustawieniach strony
    c) prowadzenie działań marketingowych w tym prowadzenia marketingu bezpośredniego własnych usług lub towarów lub usług bądź towarów osób trzecich;
    d) kontaktowanie się z Państwem, w tych celach związanych z dozwolonymi działaniami marketingowymi, poprzez dostępne kanały komunikacji, w szczególności – przez e-mail oraz telefon;
    e) zapewnienie obsługi usług płatniczych;
    f) zapewnienie bezpieczeństwa usług, które świadczymy drogą elektroniczną, w tym egzekwowanie przestrzegania zasad wewnętrznych oraz przeciwdziałanie oszustwom i nadużyciom;
    g) obsługa Państwa próśb przekazywanych w szczególności działowi obsługi użytkownika oraz przez formularz kontaktowy w sytuacji, gdy nie są one związane wprost z wykonaniem umowy;
    h) organizacja programów lojalnościowych, konkursów oraz akcji promocyjnych, w których mogą Państwo wziąć udział;
    i) windykacja należności; prowadzenie postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych;
    j) przechowywanie danych dla celów archiwizacyjnych, oraz zapewnienie rozliczalności (wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa).
  6. Twoje dane osobowe przetwarzamy sami, a także przekazujemy podmiotom z nami współpracującymi w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Chodzi o dostawców usług IT i hostingowych, prawnych oraz księgowych. Podmioty te przetwarzają Twoje dane osobowe w naszym imieniu i wyłącznie w celach określonych w pkt 2.
  7. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji ww. celów.
  8. Możesz skontaktować się z nami listownie lub pocztą elektroniczną, adresy wskazane są w pkt 1.
  9. Informujemy, że żadne Twoje dane osobowe nie są przetwarzane w procesach automatycznego podejmowania decyzji (profilowanie).
  10. Informujemy również, że masz prawo dostępu do swoich danych, sprostowania, usunięcia albo ograniczenia ich przetwarzania, a także przeniesienia danych do innego administratora. Na Twój wniosek dostarczymy Ci kopię Twoich danych, przy czym każdą kolejną kopię, o którą zwrócisz się do nas dostarczymy po pobraniu rozsądnej opłaty.
  11. Masz także prawo do wycofania zgody na przetwarzanie Twoich danych w każdym czasie. Wiedz jednak, że nie będzie miało to wpływu na prawidłowość przetwarzania przed wycofaniem zgody.

1Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Rozporządzenie Ogólne o Ochronie Danych).

 g+ youtube mail

DANE FIRMY:

 

adres

Clean Store Poland Sp. z o.o.

ul. Obywatelska 7/253

02-409 Warszawa

NIP: 522-315-00-93

REGON: 382554580

NUMER KRS: 0000771138

 

telefon

telefon:

+48 536-222-888

mail

e-mail:

biuro@cleanstore.pl